menu

Maak morgen

De jeugd heeft de toekomst. Maar degenen die nu aan het roer staan bepalen de koers. Samen zijn we verantwoordelijk voor een mooie, leefbare stad. We kijken achterom om vooruit te gaan. Gezamenlijk staan we voor de opgave om de stad gezond en leefbaar te houden. Economische vooruitgang zorgt voor kansen en uitdagingen, uitdagingen die soms vragen om onorthodoxe oplossingen. Eindhoven is altijd sterk in het zichzelf heruitvinden en het denken in  innovatieve oplossingen. In 2020 willen we ruimschoots aandacht geven aan de toekomst, hoe we ook dan een gezond en leefbaar Eindhoven kunnen maken voor iedereen.

 

Projecten voor de toekomst
Vestdijk - door Jasper Scheffers

Vestdijk - door Jasper Scheffers

28 januari 2020

In September 2018 is de gemeente Eindhoven begonnen met het verbouwen van de Vestdijk. Deze drukke doorgaande weg dwars door het centrum van Eindhoven heen, zal worden getransformeerd naar een gezellig stadsboulevard.

Eindhoven 800 jaar stad - door Ronald Rijnen

6 januari 2020

We schrijven het jaar 2032. Het is dit jaar 800 jaar geleden dat Hertog Hendrik van Brabant Eindhoven stadsrechten verleende.

Mariënhage / DomusDela - door Jasper Scheffers

Mariënhage / DomusDela - door Jasper Scheffers

6 januari 2020

Er is dit jaar een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan een zeer bewogen geschiedenis van één van de oudste gebouwen in Eindhoven.

Toekomst: Eindhoven schiet de lucht in

28 december 2019

Praat met toekomstdenkers Winy Maas en John Heijink, en je wordt overstroomd met futuristische plannen voor Eindhoven, van vliegende bussen tot transparante gebouwen. Maar waar ontmoeten Eindhovenaren elkaar over honderd jaar?

De alsmaar veranderende stad - door Jasper Scheffers

De alsmaar veranderende stad - door Jasper Scheffers

16 december 2019

Eindhoven is in transformatie, dit gaat niet onopgemerkt. 

Slowlane - door Jasper Scheffers

Slowlane - door Jasper Scheffers

9 december 2019

In 2012 is gestart met de Slowlane, een fietsnetwerk door heel Eindhoven.