menu
Typisch Tongelre, Kerstmarkt op z'n Oud-Tongelres
14 dec. 13:00 - 17:30

Typisch Tongelre, Kerstmarkt op z'n Oud-Tongelres

Op Kerstmarkt Tongelre staat dit jaar de annexatie van Tongelre centraal. De annexatie vond plaats in 2020, maar in de aanloop daar naar toe, vond in 1919 de historische raadsvergadering plaats. Enkele sleutelfiguren uit die tijd, zoals burgemeester Van Engeland, pastoor van Amstel, de ‘Bisschop’, ‘Vette Hendrik’ en jonkvrouw Mathilde kun je op de kerstmarkt zomaar tegen het lijf lopen.

Zoals elk jaar is er ook voor de kinderen weer van alles te doen, knutselen in de kas, een speurtocht en een optreden van Anjoy. Al spreekt het vanzelf, hapjes en drankjes in diverse soorten en smaken zijn er in overvloed en wat zou de kerstmarkt zijn zonder muziek? Er zijn diverse optredens van o.a. New Balance, Projectkoor Werk in Uitvoering, Klein Bandje en natuurlijk vrolijkt onze vaste harmonica man Herman de markt op met kerstliedjes.

Voor originele kerstcadeautjes ben je op de kerstmarkt ook aan het juiste adres. Er staan vele creatieve standhouders die hun producten weer met geestdrift willen slijten. Ben je enkel uit op een gezellige kerstsfeer, dan is kerstmarkt Tongelre vast iets voor jou!

Locatie: 't Wasven, Celebeslaan 30, 5641 AG, Eindhoven
Terug