menu
Honderd jaar schilderkunst uit Eindhoven
25 sep. - 30 dec.

Honderd jaar schilderkunst uit Eindhoven

Bron: ED

Honderd jaar schilderkunst uit Eindhoven is vanaf eind september te zien in een voormalige modezaak in winkelcentrum Heuvel. Daaronder zijn ook werken uit het voormalige Museum Kempenland.

Daar waar tot begin dit jaar nog mantelpakjes werden gekeurd en gepast, hangt nu een mooi portret van Antoon van Bakel uit 1975. Een pashokje verderop hangt geen jurk aan een haakje, maar een boeren-exterieur van Frans Manders.

Tot 1 januari heeft de galerie van Daniëlle Verschuren en Jan van de Loo alle wanden van het forse pand vrijgemaakt voor de tentoonstelling 100 jaar schilderkunst van 1920 tot heden. In het eerste deel van de ruimte hangen doeken van het organiserende duo. Van de Loo, met een achtergrond in het organiseren van culturele evenementen, werkt samen met kunstenares Verschuren aan flinke schilderijen, waarbij actuele thema's als corona niet worden geschuwd.
Voor het tweede deel is een beroep gedaan op de rijke collectie van het Eindhoven Museum en dan vooral hetgeen Peter Thoben als directeur van Museum Kempenland in tientallen jaren heeft verzameld.

Met deze presentatie worden die doeken weer eens uit de opslag gehaald, van het stof ontdaan en krijgen ze in het kader van het Eindhovense eeuwfeest een prima context. Thoben houdt op gezette tijden in de expositieruimte lezingen over de ontwikkeling van de beeldende kunst in Eindhoven.

100 jaar schilderkunst van 1920 tot heden. VDLart, Heuvel 117, Eindhoven. Open t/m 30 december: ma 12-18 uur, wo, do en za 10-18 uur, vr 10-21 uur en zo 12-17 uur. 

Foto: Kees Martens/DCI Media

Locatie: Heuvel Galerie 117
Terug
Aankomende activiteiten